HISTORIEK

Garage De Poorter is reeds meer dan 45 jaar actief in  de automobielsector. In 1965 startte Xavier De Poorter met de verdeling van het merk British Leyland langs de Staatsbaan te Zulte.

Onder de naam “British Leyland” bevonden zich de merken Austin, Mini, MG, Rover, Jaguar en Land Rover. Later werd het merk British Leyland opgesplitst in 3 merken: Land Rover, Rover en Jaguar die steeds door garage De Poorter werden verdeeld.

In 1985 werd een nieuwe vestiging gebouwd langs de Kortrijksesteenweg te Harelbeke. Toen werd ook besloten dat we ons verder zouden specialiseren in Land Rover, een merk in volle opmars.

In 1999 werd besloten om verder te gaan als onafhankelijk verdeler, de recentelijkste ontwikkelingen in de automobielsector in gedachten. Jaguar en Land Rover werden terug verkocht onder de naam “British Cars Distribution”.

Sinds 1 januari 2000 werd de zaak overgenomen door Kenneth De Poorter. Sedert 2016 vervoegde ook zoon Luigi De Poorter de zaak, dit als mechanieker.

Heden ten dage profileert garage De Poorter zich als één der grootste onafhankelijke verdelers van Belgiê bij de verdeling der volgende merken: Range Rover Vogue, Range Rover Sport, Discovery, Evoque, Defender, Freelander, Jaguar XJ, Jaguar XF, Jaguar XK, etc…

 

VOERTUIGEN

Nieuwe voertuigen: Via aankoopmandaten van onze klanten zoeken wij naar het voor U meest geschikte model voertuig aan de beste voordelige prijzen.

Tweedehands voertuigen: Wij hebben steeds een aanbod van diverse tweedehandsvoertuigen (verschillende merken – verschillende prijsklassen). Deze worden steeds vergezeld met een waarborg van onzentwege.

 

WERKPLAATS

In onze werkplaats staan zeer bekwame mensen ten dienste van ons cliênteel om alle herstellingen zo vlug mogelijk uit te voeren. Daarbij geholpen door de modernste apparatuur welke nodig is. Wij zijn steeds op de hoogte van de recentste ontwikkelingen. Garage De Poorter wordt alom geprezen voor onze vlugge service en bekwaamheid. In de loop der jaren werd een cliênteel opgebouwd uit heel Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en Henegouwen. Bij ons is de klant nog een klant, en geen nummer.